Wat gebeurt er bij een tepelhof reconstructie?

Helaas komt borstkanker veel voor onder de vrouwen. Vaak in deze gevallen vindt er een borstamputatie plaats en daarmee wordt ook de tepel en het tepelhof verwijderd.

Om vrouwen weer een mooie borst te laten hebben kan je ervoor kiezen om een tepelhof reconstructie uit te laten voeren. Maar wat is het ?

Bij een tepelhof reconstructie wordt een nieuwe tepel gemaakt met de huid van de borst. Vaak wordt dit gedaan omdat een tepel niet meer intact is na het verwijderen van je borst. Deze behandeling wordt in het ziekenhuis uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Vervolgens heeft het 6 maanden nodig om te genezen en herstellen.

Wanneer deze 6 maanden voorbij zijn kan je een driedimensionale tepeltatoeage laten zetten. Het doel van zo’n tattoo is dat er zo realistisch mogelijk een tepel wordt nagemaakt. Op deze manier krijgt de borst weer een beetje een natuurlijke uitstraling en zijn natuurlijke vorm terug.

Inkleuren van de tepel

Dermopigmentatie, in de gewone taal een medische tattoo, wordt bij het ontbreken van de natuurlijke pigmentatie op het tepelhof toegepast. Wanneer de natuurlijke pigmentatie ontbreekt lijkt de tepel of het tepelhof vrijwel onzichtbaar. Een aantal oorzaken hiervan kunnen zijn:

  • Een borstreconstructie ten gevolge van borstkanker
  • Necrose bij de tepels ten gevolge van een operatie
  • Borstreconstructie na een borstverkleining
  • Borstreconstructie na een borstvergroting
  • Ongelijke tepels of een ongelijk tepelhof

Het inkleuren van de tepels kan voor zowel mannen als vrouwen gedaan worden. Ook kan dit gedaan worden wanneer je de tepel wilt herstellen wanneer deze lichter is uitgevallen bijvoorbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *