10 van de beste Neo-traditionele tattoo artiesten om te volgen op Instagram

De stijl
De Neo-Traditionele tatoeagestijl wordt steeds populairder omwille van zijn esthetische aantrekkingskracht.

Ook aangeduid als Nieuwe Traditionele, concentreert deze stijl zich op meer natuurlijke vormen en gradiƫnten. Het recupereert wat van de Oude School beeldspraak terwijl het nieuwe patriottische verbeelding, zoals Inheemse Amerikanen, portretten en schedels opneemt. Het respecteert ook de technische manieren van de Oude School: met donkere contouren, maar schoner; gebruikmakend van een beperkt kleurengamma, maar ze preciezer gebruikend; de 2D visuals verkennend, maar met verbeterde technieken.

Het bevat invloeden van de artistieke stromingen van het begin van de 20e eeuw, zoals Art Nouveau en Art Deco, en richt zich op schoonheid, waarbij een evenwicht wordt gevonden tussen illustratie en realisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.